Защо боси обувки?

BAREFOOT BENEFITS

 

Вярвате или не, нашите крака са биомеханични произведения на изкуството и са основата на нашата връзка с околния свят. Когато ги оставим просто “да бъдат”, те могат да ни поддържат през ежедневните ни дейности, за което са напълно еволюционно пригодени. Проблемите идват, когато краката ни са поставени в “модерни” обувки - тежки, тесни, дървени и с удебелени стелки. Всичко това води до неправилно функциониране на цялото ни тяло и до различни болки в него, които рядко отдаваме на носенето на неподходящи обувки.

GOOD SHOE

Босите обувки са гъвкави, с равна подметка и с форма, която е най-близка до босите крака. Това позволява на краката ви да функционират по най-естествения начин. 

 

 

Носенето на боси обувки (barefoot обувки):

1. Увеличава сензорната информация до мозъка ви: Босите обувки на PaperKrane са тънки и леки, защитават краката ви достатъчно, но и не пречат на хилядите нервни окончания и сензори в краката, които изпращат „оптимална информация за движение“ до мозъка.

2. Подобрява стабилността: Paperkrane са с форма, която е максимално близка до тази на босите ви крака и затова са по-широки, особено в зоната на пръстите. Това позволява на краката ви да се разположат по естествената си ширина и така да подобрите стабилността си.

3. Тренира мускулите на ходилата ви: Босите обувки са тънки и гъвкави, позволявайки на ходилата ви да се сгъват, както природата е предвидила. Това помага за изграждане на сила в краката, което от своя страна води до по-добър баланс и подобряване на цялостното движение.

 

The four Fs

 

Разгледайте колекцията на Paperkrane от детски обувки за босо ходене, боси обувки за дами и боси обувки за мъже.

 

Тук ще намерите марките боси обувки, които предлагаме в онлайн магазина си:

Всичките ни намалени боси обувки.

Аксесоари за боси обувки.