Защо Децата Ни не Продължат да Носят Боси Обувки, а След Като Пораснат Преминават към Стандартните Обувки? 

Защо Децата Ни не Продължат да Носят Боси Обувки, а След Като Пораснат Преминават към Стандартните Обувки? 
19 октомври 2023

Бихте ли сложили децата си в ортопедичен корсет, за да предотвратите бъдещи проблеми с гръбнака? Не бихте го направили, нали?

 

Когато децата ни прохождат, на нас като родители ни препоръчват да ги обуваме с леки и гъвкави обувки (обувки за прохождане) и да ги оставяме босоноги възможно най-често.

 

Ако приемем, че това е най-добрият начин да помогнем за тяхното нормално развитие, защо тогава това се променя, когато те пораснат? 

 

Защо децата ни не продължат да носят боси обувки, а след като пораснат преминават към стандартните обувки? 

 

Съвременните обувки, които са тежки, тесни и твърди, буквално деформират развиващите се крачета, така че най-логично е децата да продължат да носят боси обувки и след като укрепне тяхното ходене. Крачетата на децата са пълни с хиляди невромедиатори и единствената задача на обувките е да защитават малките крачета - без да влияят на техния усет към земята и света около тях. 

 

Голямата част от децата се раждат със здрави крачета, така че да ги запазим такива!

 

Всеки път, когато крачета на децата ни докоснат земята, започва пренос на информация от тях към малките им мозъчета, които от своя страна са отговорни за движението, координацията, стойката и баланса им. 

 

Тази връзка се нарушава, когато децата ни обуят  “нормалните” тежки и тесни обувки с твърда подметка. От тук идва и забавянето в тяхното развитие. 

 

Това, което ви казваме, е да освободите детските крака!

10 април 2024
Боси обувки - 6 Причини Защо Те са Полезни за Нас

Защо да започнете да ходите с боси обувки? Това са 6 причини защо да си купите първите боси обувки. От комфорт до здраве.

прочети още
5 януари 2024
Боси Обувки и Защото Трябва да Обмислите Преминаването към Тях

Босите обувки, известни също като минималистични обувки, набират популярност през последните годините като начин да имитират усещането от ходенето или бягането боси, като същевременно предоставят защита на краката. Поддръжниците на босите обувки твърдят, че те предлагат няколко предимства в сравнение с традиционните обувки, включително подобрена сила на стъпалата, по-добър баланс и намален риск от наранявания.

прочети още
16 юни 2023
3 Предимства на Босите Обувки за Вашето Здраве

Носенето на боси обувки набира популярност. Независимо дали става въпрос за специални боси обувки - бягане или просто за разходка по плажа, босите обувки предлагат няколко предимства както за здравето, така и за комфорта на носещите ги. В тази статия ще разгледаме три от тези предимства.

прочети още
9 юни 2023
Защо да Пробваме Боси Обувки и Какви са Предимствата им?

Във все по-модерния свят на модата и обувките, се появяват нови и иновативни начини да се подкрепи здравето и благополучието на нашите крака. Един от тези начини е да пробваме боси обувки. Да, правилно разбрахте - да ходим боси или да носим обувки, които имитират ходенето на бос крак. В следващите редове ще разгледаме защо да пробваме боси обувки и какви са предимствата им.

прочети още
4 юни 2023
Боси Обувки: Връщане на Свободата на Краката

Един от най-забележимите трендове в света на обувките през последните години е зараждането на интереса към босите обувки. Все повече и повече хора откриват ползите от “босото ходене”. Тази тенденция е свързана с усещането за естественост, свобода и възстановяване на връзката ни с природата. В тази статия ще разгледаме значението на босите обувки и ползите, които те могат да донесат за нас.

прочети още